A venit PSD-ul si uite ca dupa ce au fost majoritari in Parlament, dupa ce ne-a ras in nas guvernul Ponta, dupa sunte de promisiuni venitul minim garantat in 2017 de statul roman este de 141,5 lei! Pentru el trebuie sa maturi strazile timp de noua zile lunar, adica 72 de ore. Un calcul aritmetic ne arata ca ai in mana exact 1,96 lei pe ora muncita! Ba, esti nebun? Te mai miri c anu vrea nimeni sa munceaca pe banii astia, cine s-ar duce? Uite ca unii se duc, ce sa-i faci?

Venitul minim garantat 2017 in Romania – ce trebuie sa faci ca sa-l obtii

Sa fim intelesi, nu zic ca ar trebui sa primim bani de la stat, dar zic ca 1,96 lei pe ora cand ei fura miliarde, e cam jenant. Asta ar fi unu la mana, doi ar mai fi o treaba: chiar numai de maturatori e nevoie in tara asta? Conceptia e proasta zic eu, caci daca un om de peste 50 de ani nu-si mai gaseste de munca, ce-i faci? Ii dai 141 de lei si il pui la maturat strazile! Asta in timp ce pe autobuzele scolare nu sunt soferi? Zic si eu, nu era normal sa puna un din ast afara munca si sa-i dea sa zicem macat cinci lei pe ora? A, nu – ar fi prea bine pentru el, ar reusi sa castige 72 x 5= 360 de RON pe luna, ar fi o catastrofa pentru buget si el ar deveni un fel de miliardar!

Revin si zic: ok – sa munecasca omul daca vrea bani, dar nu in felul asta, nu cu 141,5 lei pe luna cate opt ore timp de noua zile! Asa guvernanti, asa tara avem! Eu zic ca nu se stie ce fac ei, guvernantii – altfel de mult ar fi lumea la proteste ca sa inceteze aceasta bataie de joc!

Venitul minim garantat 2017

Venitul minim garantat 2017 in Romania – ce trebuie sa faci ca sa-l obtii