Ati auzit si voi ca trufele sunt foarte scumpe, dar se pot ele oare cultiva in Romania? Unde si cum gasim trufele in tara noastra? Prima data ar fi bine sa recunoastem trufele, aceste delicatese servite doar in restaurantele de lux. Teoretic am putea cultiva trufele, pentru ca sunt ciuperci, doar ca nu cresc la suprafata ci in pamant. Cum gasim mai usor trufele? Cu ajutorul cateilor dresati pentru asta, varianta cea mai simpla si culmea, cel mai putin costisitoare!

Unde cresc trufe in Romania? Se pot cultiva trufele? Cat costa un kilogram?

Ca sa intelegeti mai repede de ce avem o varietate atat de mare de trufe, ar trebui sa stiti ca ciuperca creste pe radicana mai multor specii de copaci, cum ar fi stejarul, pinul sau fagul. In fuctie de copacul cu care este in simbioza rezulta si gustul si mirosul, deci valoarea de piata a acestor trufe. Cele mai scumpe sunt trufele negre, dar nici restul nu sunt de neglijat ca pret, sa ai tu suficiente ca sa le vinzi restaurantelor de lux.

Unde cresc trufele? In emisfera nordica, deci si la noi, pana la latitudinea de 60 de grade, incepand de la 25 de grade. Cum Romania se afla pe paralelea 45, gasim din abundenta trufele, doar ca trebuie sa stim sa le cautam. Cu un caine dresat special si daca stim padurile de stejari unde sa le cautam, deja succesul este asigurat! Asa ca nu va mai rame decat sa invatati care sunt trufele si cum le gasim ( cu sau fara ajutorul unui caine dresat )!

Trufe in Romania

Unde cresc trufe in Romania? Se pot cultiva trufele?