Stefan Guzu este un roman pleacat in Germania acum mai bine de 20 de ani si stabilit in landul Macklenburg, localitatea Ivenack. Daca va ganditi ca este primar in Romania, va inselati – a ales sa candideze in Germania si culmea nici nu vrea salariu de la locuitorii comunei, putin peste 900. Dar nu pentru succesul sau din Germania vrem sa vorbim noi, ci de cel din Romania, unde vine mereu cu ajutoare pentru cei aflati in nevoie.

Stefan Guzu este primarul roman din Germania care nu a uitat de unde vine

Am mai scris noi despre Stefan Guzu, romanul plecat acum 20 de ani din Poiana Ilvei si care dupa ce a ajuns primar in Germania a reusit sa vina in Romnaia cu ajutoare. Un fost politisti roman, satul de ofertele de nerefuzat ale statului unde a locuit pana cand i s-a aplecat, a mers in Germania, a muncit si acum isi ajuta confratii ramasi acasa la mila PSD-ului ( sau a altor partide perindate pe la guvernare ).

Stefan Guzu a ales sa ajute spitalele din Bihor, peste 70 de paturi au ajuns in cele doua spitale pe care si-a propus sa le ajute romanul nostru. La nici 50 de ani el munceste si face voluntariat la promaria din Germania, iar in Romaia ajuta cu ce poate. La fel ca si medicul George Crivac de 40 de ani, cel care face minuni pentru bolnavii din Germania, dar care nu a uitat ca vine din Romania. Asa se face ca am ajuns sa scriem si noi despre ei,  mai ales ca inca in Romania nu am vazut primari voluntari, dar la ei uite ca exista, nu este Stefan Guzu singurul!

Stefan Guzu

Stefan Guzu este primarul roman din Germania care nu a uitat de unde vine