A cata oara ma conving ca bunul simt si ceva cunostinte tehnice sumt mai bune decat sfaturile binevoitoare ale prietenilor? Primul care m-a sfatuit a fost Lucian, un vecin de treaba dar care nu avea puterea sa spuna ca nu se pricepe, asa ca desi alternatorul parea sa fie sursa problemelor mele, am luat un acumulator nou si degeaba, am tractat masina la service si am platit si un alternator modificat second hand! Asta a fost prima experienta neplacuta care m-a costa ceva banuti de la tescherea.

Seat Alhambra si VW Sharan – probleme la pornire pe timp de iarna

A trebuit sa vina si iarna asta si sa decopar ca masina mea cu 7 locuri, un Seat Alhambra din 2002 nu mai porneste. Cum statuse nemiscata cam o luna si ceva in plina iarna, iar acumulatorul avea cel putin patru ani, a trebuit sa vina varul Iulian si sa ma convinga ca am probleme la masina, asa ca dupa ce am incercat noi sa pornim masina cu cabluri si fara acumulatorul meu, am chemat un electrician, mi-a luat banii si de fapt m-a dus pana la magazin sa-mi iau un acumulator nou!

Intrebare: de ce nu am reusi sa pornim masina fara bateria mea si doar cu acumulatorul masinii varului – un alt diesel de 2000 cm³ cu sase cilindri? Ce facea masina mea? Se rotea odata arborele cotit si gata! A doua masina era cu motorul pornit, deci? Concluzia mea? Ca de fiecare data cand nu ma duce capul si cer sfatul altor soferi mai vechi, sunt mai rau decat daca o intrebam pe sotie! Acum ca am dat 50 de RON de pomana nu e mare lucru, dar de ce am avut eu ghinionul sa nu ma duc direct la magazin asa cum preconizam?

Seat Alhambra

Seat Alhambra si VW Sharan – probleme la pornire pe timp de iarna