Am zis eu ca ar fi bine sa facem un studiu real al veniturilor romanilor in 2017, pe baza datelor statistice din anul precedent, dar putin mai elaborat decat o fac publicatiile de media din tara asta. IN harta de mai jos se vad salariile medii din fiecare judet, aici intrand banci, multinationale, etc. Nu am vazut pana azi niciun grafic ponderat, adica unde sa se tina seama de numarul de angajati ce primesc un anumit salariu, ai zice ca am fost singur la facultate la cursul de matematici superioare.

Salariul mediu pe economie in 2017 in functie de judete

Un studiu mai relevamt ar fi sa vedem cat la suta din forta de munca este angajata, iar aici desi avem judete cum ar fi Clujul, care parca dau bine, 40% din cei apti de munca, nu au salarii declarate. Nu mai vorbesc de cei iesiti din somaj dar care nu au loc de munca, nu sunt prinisi mai nicaieri in statistici. Daca mai adaugam munca la negru si sutele de SRL-uri aflate pe pierdere si la care patronii aduc bani chipurile de la saltea ( parca e fantana abundentei ), avem o privire de ansamblu mai clara.

Teleorman, judetul lui Dragnea are 32,6% forta angajata, va dati seama ca este si ultimul pe lista veniturilor, deci cam asa esteviata in inima tarii PSD-ului, unde voteaza si mortii! Urmeaza judetul Vaslui, unde doar 34% din populatia activa are salariu.Harghita si Covasna au cele mai mici salarii nete din Romania, insa aici se fura lemn la greu, deci poate ca o duc mai bine decat pare. Nici Aradul nu sta cine stie ce, 57% angajati si evident 43% fara slujba. In ritmul asta cine mai spera sa o ducem mai bine in 2017?

Salariul net in 2017