Acum cativa ani am decis sa emigraz in Irlanda, mai exact in Cork – oras destul de mare daca apreciem din perspectiva celor peste 100 de mii de locuitori. Asa am ajunsa sa vad daca sunt disponibile locuri de munca pentru romani in Irlanda, evident din perspectiva unuia care vorbeste limba engleza daca nu fluent, cel putin la nivel conversational. Am vazut ca este ok pentru un roman sa emigreze in Irlanda, asa ca am decis sa citesc cat mai multe pe portalul www.e4UK.Info – cel dedicat romanilor din Irlanda si Marea Britanie.

Romani in Irlanda – 2017

Anul 2017 ar putea fi unul decisiv pentru cale cateva zeci de mii de romani in Irlanda, mai ales ca in cateva zile se va da startul la “Brexit”, deci unde ai putea sa emigrezi mai repede din UK? In Irlanda, va zic eu! Ai de ales intre cateva orase mai mari, cum ar fi Dublin, Cork sau Limerick, dar si localitati mai mici, chiar sate sau comune as sugera eu. Desi pare incredibil in Irlanda avem 51 de orase la o populatie de numai patru milionane si sase sute de mii de irlandezi ( si romani! ).

Cea mai mare comunitate de romani in Irlanda o gasim evident in capitala Dublin, amestecati printre cei 500 de mii de locuitori. Irlandezii au dublat insa numarul localitatilor de gen urban, chiar daca unele au doar putin peste 4.000 de locuitori ( or fi si romani pe acolo? ). Eu va recomand sa emigrati in Irlanda, sunt oameni simpli, primitori si apreciaza mereu un roman harnic. Ca idee, in zona metropolitana Dublin deja populatia a depasit un milion, va dati seama ca in alte zone a scazut drastic numarul de locuitori!

Romani în Irlanda

Romani în Irlanda – 2017