Probabil ca ati auzit deja despre animalutele ce guverneaza internetul, adica mai corect spus motorul de cautare Google: Penguin si Panda, deci stiti cat de periculos este sa te apuci sa faci optimizarea SEO dupa ureche. Majoritatea celor ce vor s ase ocupe singuri de partea de SEO a site-ului personal alearga dupa link-uri fara sa se gandeeasca daca asta o sa-i ajute sau mai mult o sa-i incurce. Primul lucru la care as vrea sa va ganditi este faptul ca Google stie 99% din ceea ce faceti, asa ca daca va trece prin cap ca-l pacaliti, va inselati amarnic.

Optimizare SEO pe termen lung

DA, este adevarat ca unul din elementele de care tine seama Google cand vine vorba de pozitionarea in SERP – cautari mai exact pe romaneste – este numarul de link-uri catre site-ul dumneavoastra. Dar nu este singurul si in general cere ca aceste link-uri sa fie naturale, sau mai exact cat mai in legatura cu site-ul dumneavoastra. NU mai sunt folositoare comentariile pe bloguri, inscrierea in directoare ( aici nu e chiar asa de negru, daca este un site nisat ( sa zicem avocati, firme de reparatii, etc. ) e ok, nu prea ajuta, dar macar nu strica. Insa daca e vorba de acele directoare unde gasesti toate prostiile, deja ai o problema daca esti si tu in lista aceea ( lista neagra, as spune eu ).

SEO pe termen scurt nu exista, pentru ca de fapt nu te intereseaa sa fii pozitionat bine o luna, sau jumatate de an, ci permanent. Deci asa cum te speli pe dinti zilnic pentru o dantura sanatoasa, la fel faci SEO permanent, pentru pozitii bune in SERP. Asta nu inseamna ca pui link-uri zilnic, cine te crede ca site-ul tau este citat la nesfarsit, cand ai de fapt cateva sute sau nici atat de vizitatori zilnic. Deci ca sa nu lungesc vorba, invata mult sau apeleaza la specialisti daca nu vrei sa-ti para rau mai tarziu!

optimizare seo

Optimizare SEO pe termen lung