Va spuneam intr-un alt articol despre  Keresszegi Eduard, dar azi am sa va arat cum gandeste majoritatea maghiara din aceasta tara, pentru ca daca am cadea in capcana iredentistilor am ajunge si noi ca Iugoslavia – iar aici nu ma refer la teritoii ci la vietile omenesti. Ungurii vad in Avram Iancu sau Pintea un dusman – cuvant de origine turceasca dupa DEX, la fel cum noi romanii vedem in Horthy sau alti criminali – recunoscuti pe plan mondial, dusmani ai roamilor.

Opinia maghiarilor din Harghita si Covasna despre UDMR

In mod evident ca nu poti schimba istoria, dar poti invata din ea, unii insa nu invata niciodata. Sper ca poporul acesta a invatat ca Ardealul este al nostru, pentru ca ni l-au lasat mostenire strabunii. L-am pierdut si l-am recuperat de cateva ori, am trait dezbinati sute de ani, am rezistat cand altii au fost nimiciti si distrusi. Genetic – asa arata studiile recente, singurii maghiari ramasi in Europa sunt cei de la noi, din Harghita si Covasna. Deci sa ne bucuram de ei, de mostenirea lor genetica si culturala, care imbogateste pamnturile romanesti.

Saracia din Harghita si Covasna este exclusiv din vina UDMR-ului si a celor ce-i voteaza, chiar azi vazusem ca in aceste doua judete nu au loc de munca aproape 60% din populatie. Da, poate ca unii se descurca, ma refer la cei ce nu lucreaza oficial, dar restul? Nu mai spun nimic, va las sa ascultati ce spun maghiarii cu gura lor, iar faptul ca azi avem peste 17.000 de viziualizari spune mult,nu-i asa?