Anul 2017 aduce noutati pentru multi romani din Germania, in primul rand  la capitolul bani in buzunar, chiar daca la venituri brute sa zicem ca ramanem la fel, la venitul net in 2017 datorita cresrerii scutirii cu 168 de euro, se ajunge ca suma neimpozabila sa fie de 8.820 de euro pentru o singura persoana. Evident ca pentru a calcula venitul net va trebui sa apelati la un contabil sau sa folositi un calculator online ( ca cel de aici ), dar va trebui sa stiti limba germana si evident cateva date oficiale despre dumneavoastra.

Noutati in 2017 pentru romanii din Germania, mai multi bani in buzunare

Pentru a depune declaratia de venituri ( Steuererklärung ) ca trebui sa aveti invedere ca ea se depune doar in format electronic, iar teremenul limita de depunere este 31 mai 2017. Pentru cei care au copii avem o veste buna, alocatia creste cu doi euro ( ai zice ca e o asemanare cu Romania ) si ajunge in acest an la 192 de euro pentru fiecare copil daca sunt cel mult doi, sau 198 pentru cel de-al treile si pentru cei ce au de la patru in sus vor primi cate 223 de euro. Astfel romanii din Germania care au patru copii vor primi o alocatie totala de 805 euro lunar.

Daca vreti sa iesiti anul asta la pensie in Germania ar trebui sa aveti deja impliniti 65 de ani si 6 luni, deci nu e chiar asa de grav, cum va fi in 2029 cand se vaiesi la pensie la 67 de ani. In schimb a crescut salariul minim pe ora la 8,84 de euro, un muncitor necalificat avand in acest caz pentru o saptamana de munca un brut de 353,6 euro! Ajutorul social in 2017 creste si el cu cinci euro, devenind astfel 409 euro pe luna!

Taxe in Germania 2017

Noutati in 2017 pentru romanii din Gemrania, mai multi bani in buzunare