Napoleon Bonaparte a fost liderul Europei timp de 10 ani, intre 1804 si 1814, fara a mai tine conte de cele 100 de zile din 1815, in timp ce Führer-ul german a fost la conducerea statului 11 ani, daca numaram pe luni – cine are rabdare, vom descoperi ca ambii au fost cam pe aceiasi perioada cei ce au facut legea in Europa. Asemanarile nu se opresc aici, amandoi au fost pana la Mosocova, apoi au fost impinsi pana in tara lor, iar Rusia a trimufat atat la Paris cat si la Berlin.

Napoleon Bonaparte versus Adolf Hitler: 1804 – 1814 ; 1934 – 1945

Similitudinile dintre carierele celor doi razboinici care au omorat atat de multi oameni incat concureaza cu bolile si maladiiile cele mai crunte, au inceput odata cu intrarea lor in aramata, ce-i drept cariera lui Napoleon pe campul de lupta a fost mult mai de apreciat decat cea a “regelui” german. Totusi se pare ca ambii au avut de fapt probleme cu Anglia si au sfarsit prin a se lupta cu Rusia, care in lupta cu nemtii pornea cu un avantaj numeric, dar care era sa duca la anihilarea lui Stalin daca nu interbeneau americanii.

Istoria celor doi conducatori ai Europei se pare ca a fost pana la un punct asemanatoare, mai ales ca ambii doreau sa conduca Europa in detrimentul Marii Britanii, iar Rusia nu a reusit sa le fie aliat pana la capat nici unuia. Va reamintesc ca batalia d ela Stalingrad s-a terminat in 1943 si debarcarea in Normandia a avut loc in iunie 1944. Ca idee debarcarea in Itlaia si infrangerea lui Musolinii a avut loc in 1943, deci aici a fost de fapt inceputul sfrasitului.

Napoleon Bonaparte versus Adolf Hitler

Napoleon Bonaparte versus Adolf Hitler: 1804 – 1814 ; 1934 – 1945