Sunt unul dintre cei ce au testat varianta de Linux prin 1996 pe cand eram profesor de informatica, am vazut ce inseamna internetul, dar am rulat Windows de la varianta 3.1 si pana la Windows 10, desi am stiut mereu ca varianta de Linux este mai stabila si mai sigura. Acum cand a mai aparut o problema pentru utilizatorii de Windows, faptul ca PC-ul sau laptopul merg mult mai greu, ma gandesc serios sa trec la Linux.

Linux Mint versus Windows – Free vs Microsoft

Pana acum cativa ani foloseam PC-ul pentru mai multe chestii, azi 99% din munca o fac pe internet, rareori mai modific ceva pe media – adica poze, video, cam asta pare a fi tot, nu mai fac programare, singurele programe de pe calculatorul personal sunt de fapt arhivatoarele, cititoarele de PDF si cam asta este tot, deci cred ca o trecere de la Windows la Linux este mai mult decat utila.

Ce castig daca trec la Linux Mint? In primul rand rapiditate, in al doilea rand siguranta. Parca merita sa uiti de Windows, care costa ceva banuti si la care nenea Bill Gates uita sa mai asigure suport dupa cativa ani, asa se faca ca dupa ce ai dat banii pe licenta, te trezesti ca o poti arunca la cosul de gunoi! De ce nu se vand laptopurile cu Linux preinstalat? Pentru ca cei ce le vand nu prea au chef sa-si bata capul, ca de instalat nu este de loc greu, deci se poate si cred ca asta este viitorul magazinelor care vor sa-si atraga clientii.

Linux Mint versus Windows 10

Linux Mint versus Windows – Free vs Microsoft