Importanta folosirii Webmaster Tools in SEO este atat de mare incat daca nu folosesti unealta oferita de Google ai mari sanse sa mergi la nimereala cu site-ul tau. Chiar daca nu ne place, cel mai important motor de cautare in ziua de azi este Google, deci peste 95% din traficul generat de cautari vine de aici. Includerea acestui serviciu este destul de simpla, se copiaza un fisier in root-ul site-ului, iar in cateva zile vei vedea cam ce anume cauta lumea pe site-ul tau si cat de multi sunt acesti vizitatori posibili. Asta te va ajuta sa stii pe ce anume sa insisti, ce cuvinte sa ai in vedere pentru a creste traficul.

Importanta folosirii Webmaster Tools in SEO

Multi se iau dupa diferite unelte pentru a verifica cum sta site-ul lor, dar de ce sa nu  folosesti Webmaster Tools oferit de Google, daca exact despre el este vorba? NU costa nimic, este usor de folosit si chiar iti da informatii folositoare. Nu mai zic ca te anunta si daca sunt probleme cu site-ul, daca este penalizat, daca varianta mobila ar trebui luata in calcul, etc.

Da, recunoasc ca noul design al WMT-ului nu ma prea incanta, dar asta e o alta discutie, acum trebuie s ane folosim exact de ceea ce avem la dispozitie, iar din grafice vedem repede cate afisari lunare sunt pe un anumit KWD ( keyword ), cate din acestea au adus vizitatori pe site-ul tau si pe ce pozitie te afli tu in cautari.

Daca iti vei canaliza efortul pentru a ridica performantele site-ului pe acele keyword-uri vei vedea o crestere semnificativa in trafic si deci vor creste veniturile ( in cazul in care folosesti AdSense pentru a genera venituri pe site ). Cel putin in cazul meu efectele au fost mai mult decat bune, am luat si am studiat diverse site-uri personale, am vcazut cam ce cauta lumea si chiar daca aveam cateva sute de cautari lunare, am incercat sa profit cat mai mult de ele. Cumuland sa zicem 100 de cautari cu 50 de cuvinte, ajungem la 5.000 de cautari pe site. Nu e mult, dar deja poti spera la un venit pe site-ul respectiv. Deci la final: folositi WMT daca vreti sa va imbunatatiti scorul SEO al site-ului personal!

Webmaster-Tools

Importanta folosirii Webmaster Tools in SEO