Detinem cateva zeci de grupuri pe FaceBook si cred ca putem face o mica analiza de rentabilitate a acestora. Am sa spun inca de la inceput ca depinde de nisa si scopul pentru care au fost create aceste grupuri. Apoi o sa discutam daca este ok sa le facem private sau publicie, ce avantaje avem si ce dezavantaje. O s amai discutam despre eficienta grupurilor in functie de numarul de membri.

Grupurile pe FaceBook sunt utile sau este o pierdere de timp?

Ne place sau nu ne place, FaceBook este o resursa destul de buna de trafic pentru site-uri, totul se leaga insa de calitatea site-urilor tale si de calitatea membrilor din grupuri. Inca de la inceput ca asigur ca nu merita sa-i adaugi din lista de prieteni, decat daca nu cumva ei te vor ajuta sa intretii grupul cu informatii atractive. Important este sa-i atragi pe membrii grupurilor pe site, sa convertesti o parte din trafic in bani.

Grupuri inchise: au avantajul ca informatia nu este disponibila decat membrilor din grup. Cred ca acestea sunt destul de rar folosite in mod util, pentru ca de exemplu nu poti da share postarilor, informatia nu se vede la cautarile pe motoarele de cautare.

Grupurile deschise: cred ca sunt cele mai utile, se vor inscrie doar cei interesati de ceea ce postezi, pot fi gasite la cautarile pe Google, postarile pot fi distribuite de catre oricine.

Daca ai un grup inchis si vrei sa-l faci la loc deschis nu o poti face decat daca ai mai putin de 200 de membri, deci odata ce ai depasit acest numar de membri nu mai poti schimba statutul, ceea ce este destul de rau. Am incercat sa mut mebri grupurilor de buna voie de pe unul inchis pe deschis, nu merge! Asa ca va trebui sa va ganditi de doua ori ce fel de grup alegeti sa pastoriti!

Grupuri pe FaceBook

Grupurile pe FaceBook sunt utile sau este o pierdere de timp?