Se discuta destul de mult pe forumuri despre factorii ce influenteaza performantele SEO ale unui site, parerile sunt impartite iar practicile haotice duc catre rezultate stranii. O sa incercam pe parcursul a zece sau douazeci de articole sa prezentam concluziile noastre bazate pe cel putin 10 ani de experienta online. Nu vreau sa spun ca am inteles pe deplin ce anume face ca anumite site-uri sa fie pozitionate mai bine in SERP ( Search engine results page ), evident in afara de asa de mult cautatele links, dar ceva concluzii sigure avem.

Factori ce influenteaza performantele SEO

Desi multi cred ca titlul atrage doar cititorii, ei bine eu cred ca atrage in aceiasi masura si motoarele de cautare. Deci prezenta cuvintelor cheie in titlu este determinanta ( cel putin pe nisele medii si slabe ). Atunci cand folositi bold si italic nu reusiti sa influentati in mod categoric pozitionarea, deci nu abuzati de acest aspect, nu veti reusi sa urcati mai mult de o pozitie sau doua, daca vorbim de paginile mai mari de 5, in top 10 in niciun caz!

O observatie legata de continut: SEO onpage te poate ajuta mai mult decat crezi, eu zic sa te concentrezi aici, lasa linkurile sa vina catre site-ul tau in mod natural, rezultatele pe termen lung sigur vor fi mult mai bune!

Inca un sfat gratuit: incearca sa ridici un brand pentru site-ul tau! Deci cauta un nume de domeniu ce ar puta deveni un brand, nu neaparat in sensul general acceptat, dar macar in sensul de a fi prezent in TOP 7 pe cautarea respectiva ( adica inloc de 10 rezultate pe prima pagina sa fie doar 7, evident cu tine in frunte!).

La final ajungem la Social Media: nu o sa insist prea mult in acest moment asupra subiectului, insa o observatie personala – am creat un site noindex, pentru ca nu urmaream sa apara in rezultate la cautari, voiam sa-l folosesc doar eu pe post de biblioteca online. Minune, la sase luni de la lansare, din cauza ca uitasem bifata optiunea “publica pe Google +”, m-am trezit cu trafic si pozitionari in TOP 5 in SERP! Concluzia o trageti singuri!

La final: continut unic cat mai distantat de concurenta! Cu cat aveti continut ce difera cu peste 50% de cel al concurentei veti avea sanse de a urca mai rapid in trafic si cautari! Bafta!

optimizare seo

Factori ce influenteaza performantele SEO