Nu stiu daca ati auzit de teoria conforma careia Pamantul este plat – ma refer la cea moderna, nu la cea antica. Pe mine nu m-a convins dar nici nu pot spune ca unele lucruri nu te pun pe ganduri. Cea mai curioasa dintre expuneri este cea conform careia nu exista zboruri peste poli: N – S, nu exista niciun pilot sa fi facut asta, nu avem zboruri, etc. Rezulta ca pamantul este plat? NU, dar nici ca e sferic – sfera nu poate fi, evident – fiind turtit la poli – oare de ce nu se mai turteste si azi daca tot se roteste asa de repede?

Exista dovezi ca pamantul este plat?

O dovada ca pamantul ar fi plat este ca razele solare nu cad perpendicular pe pamant, se observa asta la asfintit printre nori. Nu zic ca este dovada suprema, nici macar nu dovedeste ca pamantul nu este plat, dar nici nu este o chestie pe care sa o mesteci prea usor, nu-i asa? Mai exista si misterul zborurilor unor curse de avion care pe harta pamantului plat ar avea o logica, fiind in linie dreapta. Explicatia cu rentabilitatea nu merge, pentru ca se gaseau solutii mai bune, deci?

Cea mi buna dovada ca Pamantul este plat ar fi sa se faca zboruri peste cei doi poli, sa stim ca este ca in realitatea propusa in scoala, dar mai intervine o problema, daca Pamantul nu este sferic si plat dar rotund, mare lucru nu obtinem. Deci pana o sa zburam in Cosmos cu totii si o sa vedem realitatea cu proprii nostri ochi, sa lasam asta la nivelul savantilor ( sau daca gasiti voi experimente stiintifice sa dovediti contrariul, sunteti invitatii mei! ).

Pamantul este plat

Exista dovezi ca pamantul este plat?