Am vazut zeci de studii legate de limba romana, multi iau Dex-ul ca pe ceva sfant, dar nimeni nu se intreaba in ce fel vorbeau dacii. Am vazut pe multi vociferand ca se folosea limba greaca, ba latina ca si cum azi nu folosim dolarul fara nicio jena, ba mai mult, il apreciem mai ceva ca pe moneda nationala, iar aici nu vorbesc doar de romani. Nu stiu cum se face dar de mii de ani omul este convins ca acum le stie pe toate, in trecut erau mai ignoranti, dar de miane nu mai este nimic de invatat si de aflat, nu-i asa?

Despre limba dacilor, dictionare si cuvinte latine, slave sau turcesti imprumutate

Faptul ca nu stim nimic sau mai nimic despre limba dacilor nu inseamna ca ea a disparut, ca nu a existat samd. ci doar ca fie nu am cautat destul, fie ce se sta a fost ascuns. Ma indoiesc ca dacii au asteptat sa vina slavii si turcii ca sa-si imbogateasca vocabularul, iar daca cineva ar sta si ar studia limba aromana mai indeaproape poate si-ar mai schimba parerea. La fel si dialectele din Transcarpatia sau Tara Timocului, ce ziceti?

Am vazut sute d ecazuri cand in Dex-ul nostru drag un cuvant era de provenienta maghiara si la unguri de provenienta romana, la fel si la sarbi, deci ce concluzie tragem? Ca multi au impresia ca le stiu pe toate, asa cum in loc de Dacia azi tara se numeste Romania – nu zic ca este rau, mai ales ca Dimitrie Cantemir ne zicea in anii 1700 ca ne zicam noi insine romani, deci poate ca asa trebuie, dar parca tot Dacia era mai bine ( opinie personala, neargumenatata ).

Despre limba dacilor

Despre limba dacilor, dictionare si cuvinte latine, slave sau turcesti imprumutate