Cel mai important motiv pentru care romanii nu fac bani in mediul online este zgarcenia, cel putin la aceasta parere am ajuns dupa mai bine de patru ani de cand studiez domeniul acesta. Ca sa te promovezi pe internet ai nevoie de unul din urmatoarele: o echipa puternica care sa se ocupe de SEO, bani investiti in AdWords sau publicitate pe FaceBook. Toate costa si nu putin, peste 100 de euro pe luna cel putin, asta la un nivel minim al concurentei.

De ce nu fac romanii bani in mediul online

Romanul are o vorba, lasa ca merge si asa, de ce sa-i dau banii mei unui strain, cand pot sa-i tin in portofel? A, nu-mi merge nici mie stralucit, dar dropul cu sare? Noi practicam preturi extrem de mici, ceva de genul 10 euro pe luna minim, insa daca vrei servicii de promovare profesioniste, putem ajunge la 500 de euro pe luna si in cazul acesta ai o intreaga echipa la dispozitie. Promovare agresiva se numeste.

Unde vad cel mai des acest fenomen? In grupruile de pe FaceBook, unde evident ai putea face treaba buna, pentru ca in general membri din grup sunt exact audienta de care ai nevoie. In total avem peste 30.000 de romani adunati in circa 12 grupuri, care cresc de la o zi la alta. Nu cresc rapid, tocmai pentru ca ne selectam publicul, nu avem nevoie de sute de mii de perosane care nu au un scop ( interes ) comun.

Ei bine, cand ajungi sa discuti de plata, toti parca au fost loviti de fulger. Da, stiu ca reclama e sufletul comertului, dar tocmai el sa dea cei 10 euro? Imposibil, apoi se plange ca nu-i merge, in timp ce altii o duc bine.

Promovare FaceBook