Odata cu varsta apr si problemele de greutate, iar cum sanatatea depinde mult si de Indicele de Masa Corporala – IMC, sunt sigur ca veti dori sa stiti si singuri cum se calculeaza, dar cel mai important este cum se interpreteaza. Foarte important de stiut este faptul ca valoare IMC-ului nu este bine sa fie nici prea mare si nici prea mica, adica nu trebuie sa fim nici subponderali si nici supraponderali! Nu mai zic de cei ce sufera de obezitate, de la gradul I pana la cea morbida sau de gradul III!

Cum se calculeaza Indicele de Masa Corporala – IMC

Sa luam exemplul unui barbat de 180 cm si sa vedem cand anume devine el slab, normal si gras. Pentru a calcula corect Indicele de Masa Corporala impartim greutatea in kilograme la patratul inalimii in metri. Pentru a obtine un indice bun la o inaltime de 180 de cm ar trebui sa aveti peste 60 de kilograme, dar sub 80 de kilograme. Evident ca daca sunteti un tip musculos care face sport, lucrurile pot sta altfel, adica puteti avea pana la 90 de kilograme! La 182 de centimetri veti avea maxim 83 de kilograme!

Pentru exemplul dat avem deja la in IMC de 40 greutatea de 132 de kilograme ca limita la cei cu obezitate de gradul II, deci sunteti deja in pericol! Maximul pentru un IMC egal cu 35 ar fi 116 kilograme! Deci daca ati ajuns aici este semnalul de alarma, nu se mai poate asa si trebuie urgent sa luati masuri! Sunteti considerat supraponderal pana la limita a 100 de kilograme ( atentie – vorbim de 182 de cm inlatime! ). Aveti metoda de calcul, deci pentru a vedea ce indice de masa corporala aveti nu va trebuie decat un calculator de masa.

Indicele de Masa Corporala - IMC

Cum se calculeaza Indicele de Masa Corporala – IMC