Am auzit ca pot fi probleme pentru cei ce vor sa plateasca sume mici cu cardul prin tehnologia contactless, adica fara a mai introduce PIN-ul, pe mine care port ochelari chestia asta ma ajuta mult. Iar de cand avem – eu si sotia – smartphone performant, Samsung Galaxy S6 si 7 – baiatul avand 8 deja, ma bate gandul sa platesc cu telefonul, fara sa mai port cardul cu mine. Intrebarea este daca e la fel de sigur, fara riscul de a te trezi ca ai platit triplu sau de 10 ori mai mult.

Cum functioneaza platile contactless cu telefonul mobil?

De exemplu la Carrefour poti plati de acum si cu smartphone-ul tau, problema fiind de fapt faptul ca fata de la caserie introduce manual suma de plata, care nu se preia automat de pe casa de marcat. Aplicatia care permite plata cu telefonul mobil este disponibila inca din 2013, ba mai mult – nota de plata o poate plati un prieten ce foloseste aceiasi aplicatie si evident, doreste sa va ajute. Cum se numeste aplicatia? SmartCash POS RMS, cu avantajul de a reduce timpul de stat la casa si nu mai e nevoie de chitanta.

Ce mai trebuie ca sa platesti cu telefonul? O conexiune buna la internet, iar un WiFi in magazin – nesecurizat, nu te prea ajuta. Cum experientele mele cu Telekom lasa de dorit, raman Orange si Vodafone ca sursa de trafic mobil. Daca ai un card MasterCard sau Maestro ai si un avantaj, cu aplicatia mobilPay MasterCard Mobile ai rezolvat problema, nu mai ai nevoie sa stai cu cardul la tine. Sincer ei as opta pentru ING Pay, care din pacte este si el destul de putin raspandit printre comerciantii nostri.

Plati contactless

Cum functioneaza platile contactless cu telefonul mobil?