Multi romani viseaza sa ajunga sa munceasca in Dubai, dar pentru asta cel mai recomandat ar fi sa gasiti o firma de recrutare din Romania – sau Moldova daca sunteti de peste Prut, caci daca ajungeti in Emiratele Arabe Unite ar putea sa va coste cat nu face. Viata aici este foarte scumpa, o chirie ajunge la 7.000 sau 8.000 de AED pe luna, echivalentul a 1800 au 2000 de dolari pe luna ( Dirhamul este aproximativ egal cu leul romanesc, 100 AED = 115 RON ), la care se adauga utilitatile. Mai ieftin de 1000 de dolari nu gasiti cu siguranta.

Cum e viata unui roman in Dubai?

Asa cum ziceam, nu merita sa vii aici sa-ti cauti de munca, unii au incercat si un an si nu ai gasit, desi erau aici cu sotul sau sotia. Cel mai ieftin ar fi sa inchiriati o garsoniere – sau studio cum se zice pe aici, cu 4500 AED pe luna, adica cam 1000 – 1100 de USD. Precum vedeti nu este ieftin, iar mancarea si utilitatile costa si ele. Nu va ganditi sa lucrati in constructii, Dubaiul este plin de arabi saraci, pakistanezi si indieni, care primesc cate 3 – 400 de dolari pe luna, iar de locuit stau cate patru sau sase intr-un apartament.

Cei care viseaza sa lucreze la hoteluri, pentru ca au casa si masa asigurata, ba chiar si transportul la si de la munca, primesc 2000 de AED pe luna, abia le ajunge sa se intretina pe ei, nici vorba de strans bani sau trimis acasa. Atunci unde este bine? La Emirates, evident!  Aici banii curg, casa si masa asigurata, drumuri platite acasa, hoteluri de lux! Deci ca stewardesa este super ok, nu mai zic ca pilot! La fel de bine este si in IT, dar trebuie sa stii bine si sa muncesti pe rupte. Ce mai ramane? Barman, ospatar, etc. Se gasesc destule de facut, dar limba engleza la perfectie este absolut necesara!

Unde sunt chiriile mai mici? In Ajman, unde pe un studio poti plati 20.000 AED pe an, ceea ce este deja mai convenabil, daca ai si un loc de munca si masina, pana in Dubai sunt 40 de kilometri. Avantaj: permisul romanesc de conducere se preschimba fara examen in Dubai!