Probabil ca mai sunt sate nelocuite in Romania, dar noi va povestim despre satul Alun din judetul Hunedoara care are un singur locuitor! Acum un an mai erau cinci persoane in sat, azi am inteles ca a mai ramas doar unul singur. Probabil ca la vara cand voi merge eu va fi singurul care ma va intampina la poarta. Chiar vreau sa-l vizitez, sunt sigur ca voi avea ce povesti. Deci daca vrei si tu sa devii calator prin Romania si sa descoperim 365 de locuri kLumea, intra in Club SEO!

Cel mai mic sat din Romania are un singur locuitor permanent

Cand am aflat ca satul Alun din judetul Hunedoara mai are doar un singur locuitor am zis ca trebuie neaparat sa-l cunosc. Chiar daca vara mai vin cinci sau sase familii in sat, tot un sat parasit este. Ma intreb daca exista apa curenta, curent electric sau primar in sat. Biserica este, si inca una complet din marmura, caci in apropiere este fosta cariera de marmura, cea care extragea materialul de constructii pentru Casa Poporului. Chiar interesant, cati locuitori are Parlamentul nostru? Daca sunt aproape 600 de trantori, cel putin cate un consilier si o secretrara, ajungem deja la 1.800 de locuitori, stiu sate mai mici in Romania!

Stiti ce va rog? Hai sa facem o lista cu satele cu mai putin de 10 locuitori din Romania, mergem impreuna si le vizitam la vara, ce ziceti? Asa demarez si eu proiectul 365 de locuri kLumea – evident sustinut financiar de portalul cu acelasi nume!

Satul cu un singur locuitor

Cel mai mic sat din Romania are un singur locuitor permanent