Ma credeti sau nu ma credeti, dar eu nu am pus sparanghel in gura de cand m-am nascut, deci chiar daca unii zic ca are un gust excelent, eu nu pot nici sa-i contrazic dar nici sa le dau dreptate. O fi sparanghelul mancarea regilor cum zice un vecin de-al meu, dar eu sunt un umil medic de cartier, deci nu am cum sa ma laud ca stiu macar o reteta de mancare cu sparanghel.

Ce beneficii ai daca mananci sparanghel de trei ori pe saptamana?

Cand aud ca daca mananci sparanghel nu mai imbatranesti ca orice pamantean mor de ras, poate ca are efecte de detoxifiere, asta nu am cum sa contrazic, mai ales ca substantele pe care le contine conduc catre acest efect benefic pentru organismul uman. Dar mai sunt si alte fructe si legume care au acelasi efect si sunt sigur gustoase! Poate sa ma apuc sa sadesc sparanghel la balcon?

Imi place cum se lauda unii cu sparanghelul, uite maica la el ca nu deloc colesterol, ca si cum  rosia si castravetele ar fi pline de colesterol. A, desigur ca aportul de potasiu este benefic, dar oare el se gaseste doar in sparanghel? Nici nu ingrasa, are doar 40 de calorii, doar ca acestea nu prea iti da putere, nu crezi? Ma intreb, salata verde cate calorii are si cu ce este ea mai prejos decat sparanghelul? Daca mai zice cineva ca este mai ceva decat fructul pasiunii, de care nici nu am avut parte pana acum, ce pot eu sa infirm sau sa confirm? Ce va recomand eu ca medic? Luati o portie de sparanghel la restaurant, dati un ban si stiti daca decideti sa-l cumparati sau nu!

Sparanghel

Ce beneficii ai dacă mănânci sparanghel de trei ori pe săptămână?