Am vizitat Ungaria de mai multe ori, prima data prin 1982 cred, oricum sigur inainte de 1989 si apoi de cateva ori dupa Revolutie, ultima data in 2016. Amintirile din anii de liceu, cand am plecat cu 700 de forinti in buzunare sa vizitez Budapesta si Balaton-ul sunt legate de unguroaice, deci a fost placut ( nu spun de ce, ca sa nu se interpreteze, nimic deosebit fata de Iugoslavia, dar alta placere ). Budapesta era ca si acum o metropola de vizitat, timp si bani sa ai.

Cati turisti straini viziteaza anual Ungaria si de ce?

Am cautat date exacte si nu am prea gasit, din cate stiu eu in 2016 in Romania au fost aproape 3 milionae de turisti, din care in scopul de a vizta tara si ase relaxa cam 2, 3 milioane. Evident ca Budapesta si Balatonul – sincer ultimul este un dezastru, iar despre alte zone nu stiu sa fie vizitate masiv, au mai multi vizitatori decat are Romania, problema este ca alte sectoare merg mai slab cu mult ca la noi, altfel s-ar vedea in PIB.

O prima observatie, la Budapesta pentru un turist viata este de 2 sau 3 ori mai scumpa ca in Bucuresti! Deci profit mai mare pentru Vecinii de peste Tisa. Doar Budapesta aduna peste 3 milioane de turisti, deci va imaginati ce bani se fac din asta, daca la Bucuresti au fost doar 1,5 milioane. Este vina noastra ca nu stim sa ne vindem marfa, sper eu sa invatam cat mai curand. Daca am sti sa luam turistii din Budapesta si sa-i aducem si in Romania, suntem la o aruncatura de bat si avem ce le arata, am fi cu un pas inaintea vremurilor, nu-i asa?

Turiști în Ungaria

Cati turisti straini viziteaza anual Ungaria si de ce?