De cand ma stiu am auzit ca romanii lucreaza putin, dar oare cat trebuie sa lucrezi ca sa ai succes? Studii recente arata ca cei care muncesc peste 50 de ore pe saptamana au un randament scazut si creativitate sub medie. Mai mult, cei ce depasesc 55 de ore pe saptamana, adica in medie 7,8 ore pe zi daca e vorba de 7 zile din 7, muncesc degeaba. Evident sunt si exceptii, dar 99% din oamenii de succes din lume muncesc mai putin de 40 de ore pe saptamana, asta nu exclude si zile in care muncesc 10 sau 12 ore, dar compenseaza dupa.

Cat trebuie sa lucrez ca sa am succes?

Cred ca nu spun un mare secret cand afirm ca un creier odihinit face cat 10 obosite. Ca sa nu ma luati la “misto” am sa va aduc aminte ca marile companii incearca sa-si faca angajatii sa se simta la munca ca in concediu. Nu discutam aici despre sapat santuri la norma, de mult occidentul a descoperit ca pentru asta exista masinile.

Deci cand vorbim de munca unde este nevoie de inventivitate e nevoie de mult timp liber, de cat mai putin stres si eu adaug de colectiv unde sa dezbati toate nebuniile. Inca o idee buna, inainte de a merge luni la munca, adica duminica – incercati sa va faceti un plan cat decat realist pentru urmatoarea saptamana. Va garantez ca va ajuta.

Ar trebui sa va ganditi ca nu numarul de ore pe care le petreceti la munca conteaza ci ceea ce realizati in acele ore. Ne place sau nu, creierul are nevoie de odihna, pentru ca celulele nervoase sa se refaca, iar pentru a avea randament maxim avem nevoie de liniste si cat mai putin sters.

Caut de munca