Trecand peste aspectele legate de notorietate si de indemanarea de a face bani, atunci cand un blogger decide sa castige bani din activitatea sa, ar trebui sa decida despre ce scrie. Apoi depinde foarte mult din ce faci bani cu blogul tau, caci monetizarile sunt destul de diverse. Poti castiga bani din AdSense, din publicitate directa sau din vanzarea de publicitate sub forma de articole.  Nu discutam aici despre content writing sau copywtiting.

Cat se castiga din blogging in Romania si de ce asa de mult sau de putin?

Deci spuneam ca poti alege una sau mai multe variante de a monetiza blogul tau si de a castiga bani. Eu le folosesc pe toate, dupa principiul daca nu curge, pica. Nu spun ca este ok asa, fiecare alege propria strategie de marketing cand vine vorba de afaceri online. Miturile spun ca poti castiga intre 10.000 si 100.000 de euro anual doar din blogging. Sa fie adevarat sau sunt povesti?

Cat se castiga din blogging in Romania? Nu am sa ma dau pe mine exemplu, tocmai pentru ca nu ma cred nici la coada clasamentului si nici in varful sau. Castig cat sa nu ma plang, imi platesc hostingul si cele peste 50 de domenii, adica am cheltuieli undeva la 1000 de euro pe an, poate mai mult. Garantat, profitul este de peste 100%! 🙂 Acum sa revenim la castigurile unui blog scris in limba romana.

Prima etapa in castigatul banilor din blogging este traficul sau notorietatea. Sunt doua lucruri distincte dar care sunt primordiale pentru a face bani online. Daca ai trafic e simplu, indiferent de metoda de monetizare, banii vin. Daca esti cunoscut, chiar daca nu te citeste nimeni, tot gasesti cum sa ciupesti niste bani, pentru ca asa e romanul, da bani pentru nume.

Bani din blogging si afiliere: Aici chiar sunt paralel, din cele cateva sute de euro castigate nu pot sa trag mari concluzii, dar garantez ca daca reusesti sa gasesti strategia optima, ies bani frumosi. Incerc si eu cate ceva cu al meu WikiShop.Info, dar sincer nu stiu cand o sa ma ocup serios de traba asta. Poate dupa ce o sa vand domeniul. 🙂

Deci daca ma intrebati pe mine cat se castiga din blogging cinstit in Romania eu cred ca de la 100 la 300 de euro pe luna, la un trafic ce nu depaseste 5.000 de unici pe zi, dar nu scade niciodata sub 2.000. In rest cum sa-mi dau cuparerea, daca nu am habar? Spune-mi tu cat castigi si discutam pe langa subiect!

Bani cu blogul meu

Cat se castiga din blogging in Romania si de ce asa de mult sau de putin?