Cati dintre voi nu v-ati intrebat la un moment dat: cat costa ( valoreaza ) site-ul meu? La intrebare incearca sa raspunda diverse site-uri, cu preponderenta in limba engleza, deci va trebui sa cautati de fapt traducerea experesiei: how much worth my website, iar raspunsurile sunt atat de diferite incat vei ajunge sa-ti pui intrebarea – oare exista o metoda de calcul pentru valoarea unui site? In capitalism valoarea este data de piata, sau cum spun unii in functie de cerere si oferta. Dar cine genereaza cererea? Exact cei ce fac oferte! Adica TU esti printre cei ce stabilesc oarecum pretul de piata al unui site.

Cat costa ( valoreaza ) site-ul meu ?

Cand cineva incearca sa determine valoarea unui site o face pe baza unor caracteristici masurabile, cum ar fi numarul de vizitatori, venitul zilnic 9 lunar sau anual ), metrici gen PR ( Page Rank – nu se mai afiseaza public de peste doi ani , Rank Alexa, PA si DA – Page Authority ), la care se adauga cheltuieli pentru tema, articole, etc. Teoretic as merge si eu pe valoarea castigurilor generate de site – cu anumite obiectiuni fata de opinia generala.

In primul rand nu accept ca pretul unui site sa fie calculat pe baza veniturilor daca acestea reprezinta mai putin de 36 de luni. De ce? Pentru ca in general cam acesta este raportul intre investitie si profit, restul se numesc speculatii, inventii sau idei geniale. Dar cum stabilim venitul pe care un site il poate genera? In general asta depinde de owner – proprietar. O plasare gresita a reclamelor poate duce la o scadere cu pana la 50% a veniturilor. Deci? Evident nu exista o garantie a veniturilor viitoare pe baza celor trecute. Am vazut sute de site-urui care au ajuns la un maxim de 100 de euro pe luna si acum produc 30 sau 50 de euro, in cel mai fericit caz. Nu discutam despre penalizari, scaderi de trafic ci pur si simplu despre scaderea veniturilor, care poate avea diverse explicatii, de la AdBlock – un program ce blocheaza reclamele pe diverse dispozitive si pana la scadrea ofertei de la AdWords pe nisa respectiva. Voi reveni asupra subiectului daca exista interes, pana atunci sa ne pregatim de munca pe ClubSeo!

Cat valoreaza site-ul meu

Cat costa ( valoreaza ) site-ul meu ?