Cu siuguranta cel mai bun evaluator de preturi pentru un website este cel din imagine, macar pentru simplu fapt ca ne-a evaluat site-ul la un pret pe care cred ca nimeni nu-l va plati in urmatorii 10 ani! 64.742 dolari pentru un site care a fost estimat de noi la doar 2.000 de euro! Merge, nu-i asa? Evident ca nu sper sa pot vinde site-ul cu aceasta suma, ar fi chiar prea frumos! Totusi banuiesc ca ceva este adevarat in aceasta estimare de pret a site-ului.

Cat costa un site PR 2 cu vechime mai mare de 2 ani

Ce mi se pare mie interesant este faptul ca ei estimeaza un venit de 2 dolari pe zi, adica in medie 60 de dolari pe luna, deci ei considera ca venitul pe 1000 de luni ar fi oarecum pretul site-ului. Evident ca nu asa se face un calcul, probabil ca PR-ul, vechimea si numarul de articole au si ele o oarecare pondere din pret.

Eu zic ca este destul de greu sa estimezi valoarea reala a unui site, totusi ar trebui sa existe un algoritm care sa calculeze numarul de vizitatori ( deci potentiali producatori de venituri ), vechime si deci autoritatea site-ului, etc. Am mai discutat despre faptul ca venitul unui site la un moment dat nu poate fi folosit decat ca reper, deoarece nu ai nicio dovada ca acesta este un venit maxim posibil, mai degraba un nivel de la care poti eventual creste.

Mai cred ca de la 1000 de vizitaori unici veniti pe site din cautari este deja un punct de plecare. Acum restul depinde de ce le oferi cititorilor pentru a genera si venit, ceea ce evident depinde de proprietar si de capacitatea acestuia de a genra venituri. Vom mai discuta despre acest subiect – generarea de venituri – cu alta ocazie.

e4ro value

e4ro value pe demo.websitevaluecalculatorscript.com