Am vazut zeci de discutii parinse intre maghiari ( aici am sa fac o paranteza pentru cei ce sunt putin mai grei de minte, ma refer la la ungurii care tot zic ca Romania este un stat abia aparut, etc. Pe intelesul lor am sa le zic ca modul in care se defineste o natie si cum este ortografiata in alte limbi nu este relevant. dovada ca maghiarii nu-si zic unguri, desi natia lor este ortografiata diferit in majoritea – sa nu zic toate – limbile.

Buna dimineata, mai radem putin si ne mai veselim?

Acum cand am definit clar ca asa cum maghiarii nu si-au zis niciodata unguri, in timp ce secuii nu sunt recunoacuti ca facand parte din etnogeneza poporului de la vest de Tisa, am sa va fac sa radesti putin cu lucruri mai putin discutate. Este vorba de faptul ca desi multi neaga dispariatia ungurilor din Europa in anul 955, ma refer aici la istoricii maghiari, pentru ca cei occidentali sunt convinsi 100%, pe langa faptul ca cel putin doi regi ai Ungariei au fost romani – evident este vorba de cei doi romani, Matei Corvin si Iancu de Hunedoara, primii regi ai vecinilor de peste Tisa nu prea aveau nimic in comun cu etnia lui Attila ( sau Arpad )- pentru cei ce nu cred la las sa citeasca despre Batalia de la Lechfeld.

Carol I Robert de Anjou deschinde in 1301 lista conducatorilor de origine dovedita nemaghiara, Sigismund de Luxemburg o continua, iar din 1440 regele polonez Vladislav III Iagello devine conducator in campia Panoniei. Urmeaza apoi pana in anul 1457 casa de Habsburg, oare de ce? Daca amintim exterminarea populatiei maghiare – atentie, nu vorbim deja de unguri disparuti in anul 955, dupa transformarea zonei in pasalac turcesc din 1541 si pana in 1686, despre ce istorie si dominatie europeana vorbim aici?

Buna dimineața

Buna dimineața, mai radem putin si ne mai veselim?