Am promis ca vom face un studiu legat de alegerea BioHpp – material compozit pentru dintii ce folosesc ca suport implanturile dentare. Daca vom compara cu variantele de acrilat pe ceramica, metalo-ceramica sau zirconiu si ceramica vom vedea ca varianta Bio Hpp este destul de ieftina ( daca 11.250 de lei pe arcada putem spune ca este ieftin – in comparatie cu 15.750 cea cu zirconiu ). Diferenta pe o arcada la sistemul Fast & Fixed dintre varianta zirconiu – BioHpp este de fix 1000 de euro sau 4.500 de RON.

Biohpp preturi in Romania si Republica Moldova

In mod evident ca in Republica Moldova sunt variante mai ieftine decat in Romania, deci daca te gandesti la turism dentar eu recomand Moldova in loc de Bucuresti sau Cluj. Compozitul de tip BioHpp ar trebui sa fie o solutie foarte buna, fiind folosit in medicina de peste 20 de ani, avand o rezistenta crescuta – dublu de cat se cere pentru o lucrare dentara ( cel putin asa arata datele acum ). Culmea ca in limba romana nu prea sunt date si detalii despre lucrari dentare ce folosesc ca material pentru dinti sau/si proteze totale sau partiale Bio Hpp.

In Moldova o lucrare dentara pe implanuri se socoteste cam asa: dintii pe implant costa 150 – 170 de euro si cei din coroana – punte – costa intre 70 si 75 de euro, indiferent ca este vorba de o lucrare Fast & Fixed sau un implant pentru unul sau mai multi dinti. Deci o proteza totala pe implanturi costa pentru partea de sus – 170 x 6 + 75 x 6 (sau 8 ) maxim 7.300 de RON, o mica deosebire fata de 11.000! Evident ca daca au program de turism dentar aveti cazare si masa asigurate, mai ales in faza a doua, cand nu mai termini intr-o singura zi lucarea!

Biohpp preturi

Biohpp preturi in Romania si Republica Moldova