Ieri am urmarit la un canal de stiinta o emisiune despre batranete, asa numita varsta a 3-a, cea de care ne cam temem cu totii. Evident ca daca le spun unora ca am implinit 62 de ani si inca mai scriu pe site ( blog, sau ce o mai fi si asta ), se uita suspiciosi. Chiar eu ma gandeam ca o sa vina o vreme cand va trebui sa las munca asta – numai munca nu e, distractie sa-i zic mai corect. Acum descopar ca am mai scris despre Iliana Siritianu, romanca de 107 ani – oare ce o fi facand azi?

Avantajele si dezavantajele vârstei a 3-a, merita de aprofundat subiectul!

Hai sa incep cu dezavantajele imbatranirii: in primul rand scaderea in inaltime – din cauza gravitatiei distanta dintre vertebre scade si pierdem pana la 100 de ani aproximativ 7,5 cm! La fel se intampla si cu nasul si urechile noastre – ma refer la influenta gravitatiei – cresc! Da, ati vazut ca batranii au nasul si urechile mai mari ca cei tineri? Ultimul dezvantaj este pielea mai putin elastica si ridata – din cauza soarelui se pierde colagenul, deci apar ridurile ( cei mai bruneti, negrii – au pielea mai elastica chiar si la batranete, pierd mai greu colagenul! ).

Cam asta e cu batranetea, dar sa vezi ce avantaje sunt si mai ales ce sa facem ca sa imbatranim frumos si fericiti. In primul rand suntem mai inteligenti – pentru ca desi ne pierdem rapiditatea in gandire, acum cele doua emisfere cerebrale comunica intre ele, deci suntem mult mai creativi decat in tinerete! Ce trebuie sa facem ca sa fim in forma? Sa nu fim singuri – fie sot si sotie, familie sau animale de companie, ba chiar plante! – sa fim activi, indiferent ce inseamna asta – sport, gradinarit, viata sociala, etc.

Avantajele si dezavantajele vârstei a 3-a

Avantajele si dezavantajele vârstei a 3-a