Da a fost o frumoasa intalnire ca sa zic asa!.Intr-o zi in vara, era atat de frumos afara, si am iesit la o plimbare prin Porto, un oras foarte mare, cu mii de turisti dar si linistit…in timpul amiezii e chiar pustiu pe strazi ca toata lumea e la masa .Am perindat cat am perindat eu dar m-a prins foamea,si am intrat intr-un restaurant. Era aglomerat, si ma uit dupa un loc liber, si gasesc o masa unde era asezata, si era la desert ,o domnisoara toata numai zambet… cer voie in portugheza daca pot sa iau loc, si ea cu un zambet pana la urechi…sim..sim, yes… am vazut ca nu e portugheza.

Zaharia Lacramioara din Porto si Pau Martini sau ce mai gasim pe FaceBook

Mai una alta, intarzia ospatarul si la mine ,si la ea intram in vorba…eu in portugheza, ea in spaniola mai in engleza..ca o inteleg cat de cat, dar am intrat intr-o conversatie ca nu ne mai despartea nici toreadorii cu capa aia rosie.. Eu sunt romanca zic ..ea ..wow super ! Am un profesor roman in Valencia (ca de acolo era zambareata mea) la facultate si ..wow e frumoasa tara ta Lily.. Bucovina, Maramures..ei na ca auzise si ea de aceste locuri. Stii ce mult i-mi doresc sa vizitez Romaniaaa ca am vazut filmulete si foto. Am schimbat repede si acceptat prietenia pe facebook, ca bineinteles altfel nu se putea.. Si cand fata asta frumoasa Pau Martini doreste , cu mare drag o invit in Bucovina.

Din ciclul am gasit pe FaceBook si am dat mai departe! Noroc ca de ceva vreme nu se mai indexeaza postarile astea din reteaua de socializare, altfel cine stie daca mai puteam da cititorilor din intelepciunea populara romaneasca!

Porto seara

Zaharia Lacramioara din Porto si Pau Martini sau ce mai gasim pe FaceBook