WikiShop.Info sau enciclopedia magazinelor romanesti este cel mai nou site dedicat promovarii online a acestora ( magazinelor din diaspora), dar nu numai. Proiectul WikiShop este unul de anvergura si probabil ca rezultatele se vor vedea cel mai devreme peste un an de la lansare, pentru ca este nevoie de popularizare, de promovare si de multa munca. Ce mi s-a parut interesant este faptul ca initiatorii proiectului isi doresc dezvoltarea portalului in mai multe limbi, cu ajutorul patronilor romani din diferite tari.

WikiShop.Info sau enciclopedia magazinelor romanesti

Deci sa revenim la proiectul WikiShop in limbile de circulatie din Uniunea Europeana, un proiect care cred eu ca va ajuta atat magazinele dar si Romania. Abia astept sa vad cum va arata proiectul peste cateva luni, sa zicem pe 1 ianuarie 2016. Sunt curios mai ales daca se vor afilia magazinele romanesti, daca vor sesiza oportunitatea sau vor trece pe langa cu usurinta cu care ne-am invatat. Am remarcat ca au abordat initial tarile din peninsula scandinava, probabil si din cauza ca acum in Romania se face mult tam-tam pe tema romanilor emigrati in Finlanda, Suedia, Norvegia si Danemarca.

Personal mi se pare o nisa destul de buna, desi nu stiu cate cautari lunare sunt pe acest subiect. Probabil ca cea mai buna promovare va fi pe FaceBook, acolo gasesti mai usor publicul tinta de care ai nevoie. Vom fi cu ochii pe ei, mai ales ca si noi avem cateva proiecte pe diaspora, desi cu un public tinta ceva mai aparte, orientat in special pe tarile de limba engleza, franceza si germana.

Cred ca daca mai multi proprietari de magazine online din Romania ar adera la proiect acesta ar putea deveni cu adevarat unul de succes. Acum ramane de vazut in ce directie vor merge si proprietarii site-ului WikiShop.Info, pentru ca pana la urma de ei depinde viitorul site-ului, succesul acestei idei si asta asteptam sa vedem in viitoarele luni.

Magazin romanesc diaspora

WikiShop.Info sau enciclopedia magazinelor romanesti