Stateam asa si ma uitam in gol cand m-a izbit ideea: vrem spitale, biserici sau cluburi mai multe? Mai stateam si ma gandeam, oare nu din lipsa de bani s-au inchis dispensarele satesti? Iar daca maine sa zicem vin eu marele miliardar de carton, blogger cunoscut si mare filantrop si donez 20.000 de spitale Romaniei, am rezolvat problema? Ma intreb cine va lucra in ele? sau poate sa le echipam mai bine pe cele existente, sa platim medicii de 10 ori mai mult si sa avem un popor mai sanatos, care nu pierde noptile prin cluburi?

Vrem spitale, biserici sau cluburi mai multe?

Da, este legat de evenimentul tragic de la Clubul Colectiv. Si mai am o intrebare, oare cate biserici s-au construit pe banii statului din 1989 si pana azi? In Romania sunt 320 de orase si 425 de spitale, eu zic ca sunt suficiente, daca ar mai avea sedii normale si medici cati trebuie. In Romania mai avem  2.685 de comune si 13.285 de sate deci daca pe vremuri fiecare sat avea biserica sa, cred ca nu prea ies socotelile asa de rau cum se vehiculeaza. Alta este interbarea, trebuie sa suporte bugetul salariile preotilor sau nu – nici macar nu stiu cum sunt platiti ca sa ma pronunt, dar cladirile ca atare, nu cred ca incurca pe nimeni.

Parerea mea este ca 425 de spitale raportat la 320 de orase e ok, mai rau mi se pare ca doi parlamentari pe oras e cam mult. Iar daca te mai gandesti ca fiecare biserica ar trebui cel putin odata pe saptamana sa primeasca cate 1000 de romani, pare cam mult. Eu la spital nu am fost niciodata, sper sa nu ajung nici de acum inainte. Deci cred ca punem problema gresit, sau cei ce initiaza astfel de actiuni sunt cel putin ipocriti.

Biserici-spitale-sau-cluburi

Vrem spitale, biserici sau cluburi mai multe?