Noi am scris de multe ori despre politica si justitia din Republica Moldova, iata ca azi am primit inca o veste care ne lasa cu gura cascata, dupa ce Vlad Filat a fost judecat p eascuns – adica procesul nu a fost public, in stare de arest, dupa mai bine de un an si jumate se descopera ca din frauda – mita – primita de 250 de milionane de dolari, au ramas doar 23,6 milioane de dolari , asdta dupa ce la prima instanta erau deja dublu! Cum se poate asa ceva intr-o tara care spera la o justitie europeana?

Vlad Filat a primit 250 de milioane de dolari de la Ilan Shor, de fapt erau doar 26?

Nu-i luam aparare alui Vlad Filat, este evident ca a fost corupt sia lucrat mana in mana cu altii ca el, dar are dreptul la un proces echitabil, corect. Acum un an, pe 15 octombrie 2015 procurorul a venit si a cerut arestarea lui Vlad Filat, iat aca a trecut un an si desi se zicea ca au dovezi clare, se pare ca nu e nimic clar, cei care ar fi dat banii stau bine mersi in Rusia si nici nu au calcat in Moldova, deci cum au dat banii personal?

Intre timp Ilan Shor este bine mersi la el acasa, chiar daca in arest la domiciliu, insa nicio invinuire nu i s-a adus pana acum. Adica el a dat mita, ca sa ce? Parca vedem ca de fapt Shor a vrut doar sa demonstreze ca Filat e corupt, de aia a dat banii, fara sa ceara de fapt nimic in schimb. Pe bune, dragi moldoveni? Iar cu Igor Dodon presedinte, ma indoiesc ca se mai face ceva in Moldova de acum in colo!

Vlad Filat si Ilan Shor

Vlad Filat a primit 250 de milioane de dolari de la Ilan Shor