Daca se intampla asta pana in 2008 as fi fost fericit, pentru ca in acel an am decis sa nu mai emigrez in Canada, eliminarea vizelor fiind un vis care desi acum s-a implinit, nu ma mai poate ajuta. Poate pentru cei care au citit asta pe portalul iCanada este o veste buna, faptul ca vor putea circula fara viza peste ocean nu este putin lucru, chiar daca asta inseamna doar trei lui din sase. Evident ca se vor gasi multi care sa”fenteze” si sa-si caute de munca in cele trei lui pe care le au la dispozitie sa stea in Canada.

Vizele pentru Canada vor fi eliminate incepand cu 1 decembrie 2017

Vestea buna vine insa pentrru cei care au rude in Canada si care pana acum primeau refuz pentru viza, desi evident ca nu aveau de gand sa ramana acolo. Eliminarea vizelor pentru Canada este o victorie a Uniunii Europene si a presedintelui Klaus Iohannis, care au fortat nota si au reusit sa convinga guvernul canadian ca de la 1 decembrie toti romanii sa poata pleca in Canada fara viza. Cei care au mai fost acolo o vor putea face incepand cu 1 mai 2017, deci doar cu pasaportul in mana si biletul de avion, peste ocean.

Ar fi un pas firesc sa vedem eliminarea vizelor si pentru SUA, dar am mari dubii. Oricum este un pas inainte pentru romanii care vor sa emigreze in Canada, pentru ca vor putea merge sa-si caute de munca la “fata locului”, ceea ce este in cazul multor meserii, mai usor. Sa asteptam insa inca trei ani, pentru ca exista si o clauza la aceasta intelegere, daca numarul de emigranti ilegali va creste, peste trei ani, adica in decembrie 2020 acordul ar putea fi suspendat!

Vizele pentru Canada eliminate

Vizele pentru Canada vor fi eliminate incepand cu 1 decembrie 2017