Recent am fost nevoit sa ma mut de la un provider de internet la altul, iar pentru ca aveam de ales intre oferte am ales 300 Mbps in loc de 150 Mbps, fara sa ma prind ca viteza asta este posibila doar prin cablu, iar pentru a avea viteza buna pe Wi-Fi ar trebui sa ai o placa buna si evident un router care sa transmita 300 Mbps. Minune insa, ale mele doua laptop-uri, un HP si un Asus – mai noi de trei ani, nu prea au la placa de retea decat 100 Mbps, acum stau si ma gandesc, merita sa stau cu cei 300 Mbps in ideea ca voi avea share la minim 4 dispozitive: 2 laptop-uri si doua telefoane?

De ce am viteza mica la laptop pe router wireless

Evident ca este posibil sa nu ai setata banda care trebuie la placa de retea, ar trebui sa fie 20 MHz -40 MHz daca nu vorbim de o conexiune gigabit de mare viteza. Norocosi sunt cei ce au laptopul compatibil cu standardul wireless AC, deci vor putea receptiona cu viteza de 300 Mbps. O alta varianta ar fi sa va puneti un adaptor wireless, care sa suporte viteze mai mari decat cel implicit din laptop. Asta implica un port USB blocat, cand de obicei ai doua sau maxim trei la dispozitie, in locatii care mai de care mai incomode.

Evident ca nu mai sunt multi care au PC-uri vechi sau laptop-uri care sa nu aiba Wi-Fi incorporat, asa ca teoretic o sa cumeperi un adaptor wireless doar ca sa ai viteza mai mare la laptop! Atentie! Daca nu aveti port USB 3.0 ce perimite viteze de transfer de pana la 640 MB/s nu va aventurati. Nu in ultimul rand! Aveti nevoie de un HDD nou, un SSD caci cele vechi au o viteza maxima de transfer de 100 Mb/s! Asadar nu va aruncati la investitii pana nu sunteti siguri ca aveti ce castiga din ea!

viteza mica router wireless

De ce am viteza mica la laptop pe router wireless