Orange a cumparat Sun Communications si a devenit la randul ei prestatoare de servicii TV. Dar cel mai important serviciu ar fi trebuit sa fie internet de mare viteza, care precum se vede, pe optiunea cea mai scumpa de 300 MDL pe luna ofera pe langa o multitudine de canale in limba rusa si la fel de multe in orice limba doresti, doar in cea de stat [ romana/moldoveneasca NU! ], ei bine la internet sta precum se vede in poza de mai jos. Adica rau. PING-ul este mare desi au fibra optica, viteza nu trece de 80 Mbps la download si 30 la Upload, ceea ce numai viteza mare nu e. DA,  nu e nici scazuta, dar numai ceva la care sa pui alaturi 5G nu e.

Viteza internet la Orange MD

Din ce am inteles eu se opate si mai bine, acum cateva luni depaseau 150 la Download, acum e la jumatate – iar viteza asta o garantau la abonamentul de 150 de MDL. Cei care aveau contracte la Sun Communications au fost siliti sa treaca la un contract la Orange prin servicii de slaba calitate. Asa s-au pricopsit moldovenii cu alte abonamente cu stagiu obligatoriu de doi ani. Adica cei ce aveau deja ani buni in spate la Sun, acum sunt legati de Orange pe inca 2 ani cel putin. Dar calitatea serviciilor unde e?

Infrastructura a ramas cea veche de la Sun Communications, doar pretul a crescut. Trecand peste faptul ca nu pot elibera factura fiscala, ceea ce este oarecum in afara legii – adica nu poti plati la banca, la fel ca la restul serviciilor si trebuie sa mergi la un magazin Orange sau la un partener ca sa achiti abonamentul, acum mai nou nici calitatea serviciilor nu mai e ca la inceput. Ne miram? NU!

Viteza internet la Orange MD

Viteza internet la Orange MD