Nu stiu de ce dar in fiecare an cand avem alegeri am aceiasi dilema, eu oare cu cine sa votez? Evident pentru ca am de ales dintre doua rele, iar asta e valabil atat in Romania cat si in Republica Moldova. Mai rau, anul acest ala est de Prut indifrent cu cine votez ies rau. Fie dau tara pe mana Topilor, fie pe mana rusilor. Mai bine decat asa se poate? Nici in Romania nu pare a fi mai diversificata oferta, fie aleg un PNL plin de PDL, fie aleg un PSD plin de penali. Oare cum de am ajuns in starea asta?

Vin alegerile, in Romania si Republica Moldova, eu cu cine votez?

Acum ceva vreme, prietenul meu ( virtual ) de la Starea Natiei – Dragos Patraru – ne explica ca parlamentarismul e bun, doar ca parlamentarii sunt rai ( o parte din ei, adica majoritatea! ). Nu stiu daca el citeste ce ii scriu eu, dar il asigur ca sistemul actual este perimat, ca legea nu mai apara cetateanul, iar Parlamentul nu-l mai reprezinta. Ce trebuie schimbat nu stiu, dar sigur asa nu mai merge. Daca continuam pe calea din 1990 – 2016 vom ajunge la sapa de lemn, nu siguranta.

O tara unde vorbim de incasari zilnice de ordinul catorva euro – ma refer la salarii – nu are viitor, asta o pot garanta eu, un ziarist de doi bani, care se joaca zilnic postand pe un site cu cateva mii de unici pe zi. Deci revin la intrebarea din titlu: eu anul asta cu cine votez?

Eu cu cine votez

Vin alegerile, in Romania si Republica Moldova, eu cu cine votez?