Va vorbeam acum ceva vreme despre casele din Ungaria de vanzare la preturi mici – adica rezonabile, nu neaparat la pretul unei carute sau garsoniere confort trei din Arad. Prima observatie: cumperi in Batania ( Battonya ) sau in alta parte? Daca ma intrebi pe mine, in alta parte, iata si cateva motive: locuitorii din Batania merg la Lidl si Penny in Mezőkovácsháza, tot acolo merg la strand, sa clarifice cu apa, curentul sau gazul. Atunci? Sa platesti dublu doar pentru ca esti la sase kilometri de granita in loc de 15?

Viata la tara in Ungaria – ne mutam la vecini? Preturile caselor din Ungaria cresc!

O casa buna in Ungaria costa de la 25 la 40 de mii de euro minim, in functie de locatie si evident de suprafata, imbunatatiri, garaj, piscina si ce o mai fi in oferta respectiva. Viata la tara e superba, ai scapat de galagie si poluare, ai toate la nas, de la apa potabila, energie electrica si gaz la toaleta in casa, canalizare centrala, etc. Acum cand stai si te gandesti, sa faci naveta si sa platesti sa zicem 25 – 30 de lei pe zi ( deci undeva la 500 – 60o RON ) e mai avantajos decat sa stai cu chirie in Arad?

Sincer nu-i inteleg pe cei care stau la bloc, intr-o garsoniera confort trei, platesc 80 – 100 de euro chirie, in loc sa-si ia un scuter si sa faca naveta din Ungaria in Arad ( am luat exemplul Aradului, dar e valabil probabil pe toata granita de vest a Romaniei ).

Viata la tara

Viata la tara in Ungaria – ne mutam la vecini? Preturile caselor din Ungaria cresc!