Tot mai multa lume cauta sa suplineasca lipsa traficului organic cu cel din Social Media, asa ca am sa fac o analiza a veniturilor in functie de sursa traficului: organic, Social Media, Recomndari si trafic direct. Asa cum se vede din poza de mai jos, cele mai mari venituri intr-o zi sunt aduse de traficul organic, deoarece in mod firesc Google incearca sa “brodeasca” cumva cautarile facute de vizitator cu continutul site-ului. Mai exact 10% din trafic aduce 50% din venitul unui site, iar aici vorbim de 50 de $ pe zi, ceea ce nu este tocmai putin.

Veniturile unui site in functie de sursa traficului

Ca sa fiu mai exact, este vorba de click-uri pe reclamele AdSnese nu de traficul site-ului, dar in mare parte vedem ca este o coleratie stransa intre afisari si numarul de click-uri. Toata luna [ mai exact ultimile 28 de zile ] au insemnat 6,19 K click-uri, deci daca e sa analizam inclusiv consecventa datelor rezulta ca am tras concluzia corecta. Observam de asemenea ca si traficul direct aduce bani buni, iar faptul ca site-ul are si posibilitatea de a avea continut recomandat [ cei ce folosesc AdSense stiu deja ce inseamna asta! ], aduce venituri in plus.

Asadar sfatul nostru: incercati sa va imbuinatatiti prezenta in motoarele de cautare, aduce mai multi bani decat orice distribuire pe FaceBook. Nu am zis sa nu folositi Social Media, ci doar ca cea mai buna varianta de a monetiza un site este SEO! Sper ca v-am fost de folos si faptul ca am prezentat un caz real cred eu ca v-a convins mai bine decat daca am fi discutat pur teoretic.

Veniturile unui site

Veniturile unui site în funcție de sursa traficului