Nu ma plang dar nici nu ma bucur, iata ca veniturile din blogging au scazut cu 30% in ultima luna, pe fondul unei crize ce idei si deci de postari – atat pe site-uri cat si in retelele de socializare. Mai tineti minte cand va intrebam cat se poate castiga din blogging, in opinia voastra? Daca vorbim de Romania si de site – blog – scris in limba romana, estimez ca poti castiga cam 5 – 20 de centi pe click, in functie de nisa aleasa. Din stiri pe AdSense cred ca putine sanse sa faci bani multi daca nu ai macar 10 mii de unici pe zi – traficul mai putin conteaza cum vine, organic sau retele de socializare.

Venituri mai mici cu 30% din Blogging in ultima luna

Un site mediu poate aduce pana la 500 de euro lunar, ceea ce nu este chiar rau – iar daca ai cateva bloguri cu trafic bunicel, esti rezolvat sa zic asa. Multi cauta site-uri ever green, adica nu mai scrii la ele, ceea ce este cam greu, caci google vrea continut, iar in timp – daca nu scrii pe site – acesta scade in pozitionari, deci scade si traficul. Avem cateva site-uri la care scriem mai rar, dar se mentin la un minim de 300 de unici pe zi. Rare cazurile astea, de obicei trebuie sa actualizezi destul de des un site. Acum vreau sa vad ce e cu cele doua site-uri noi, care momentan sunt in crestere.

Nu ma plang, caci am avut perioade acum 10 ani cand ma bucuram de cei 5 – 10 euro/zi si nici nu visam la 25 – 30, deci daca venitul pasiv este inca la nivel acceptabil, inseamna ca nu trebuie decat sa ne punem pe munca. Asta dupa operatie, evident – deci pe la jumatatea lunii august sper sa incep o noua campanie de revigorare a portofoliului de site-uri. Pana atunci sa ma bucur de ce avem, chiar daca e cu 30% mai putin decat lunile trecute!