Ori eu am innebunit, ori ceva se intampla in tara mea. Cum sa spui ca venitul minim garantat pentru o familie formata din doua persoane este de 225 de lei pe luna? Adica o mama cu un copil scolar nu mai poate beneficia de ajutor social pentru ca alocatia este deja dublul sumei pe care o poate asigura statul roman celui ce matura pentru acesti bani strazile? Fac un calcul simplu, venitul minim in plata in Romania este undeva la 925 de lei pe luna, adica daca ai fi platit cu salariul minim pe economie – 1250 lei, atat ai primi in mana ( 925 ). Logic pentru cei 141,5 lei pe care-i primesti de la stat ar trebui sa muncesti o sesime dintr-o norma!

Venitul minim garantat in 2016 in Romania este de 141,5 lei pentru o persoana

Guvernul Romaniei, in marinimia sa a decis ca la noi se poate trai cu 100 de euro pe luna daca ai o familie formata din patru persoane! Pe bune? Cam ce ai putea plati sa zicem, daca esti un singur si primesti 141,5 lei pe luna? Teoretic paine si aer ( asta am auzit ca se da la liber, cel putin anul asta ). Da, est e adevarat ca pe luna se poate trai cu banii astia, dar pe Pamant cu siguranta NU! Mai nou, guvernantii au decis ca trebuie sa maturi strada pentru banii astia. Dar de ce neaparat s amaturi? Nu e nevoie decat de maturat la noi? Poate ca ar fi ok sa te puna sa faci si alte chestii, de exemplu sa repari masinile de la Primarie, daca esti mecanic auto!

Corect, bani nemunciti nu se poate, dar nu stiu de ce singura munca la noi este maturatul pentru popor si statul degeaba pentru cei cu functii ( vezi parlamentari, primari, etc.). Echitate sau mai corect spus, furt pe fata! Nu stiu de ce, dar in Germania de exemplu se zice ca esti sarac daca castigi 17.000 de euro pe an, la noi cica deja esti clasa de mijloc cu 31 de euro pe luna! DA, ai vazut bine, 31 de euro, din care oricum esti deja dator 70 de lei la asigurarile de sanatate! Sa fii sanatos, sfatul meu!

Venitul minim garantat 2016

Venitul minim garantat in 2016 in Romania este de 141,5 lei pentru o persoana