Romanii au inceput sa sarbatoreasca Valentine’s Day pe 14 februarie in fiecare an, iar altii mai traditionali serbeaza si ziua de Dragobete pe 24 februarie. Cat de apropiati pot fi romanii de sfantul Valentin si cad de mult ar insemna sa ramanem la traditia noastra de mii de ani si sa sarbatorim doar Dragobetele, nu stiu. Stiu insa ca noua romanilor ne place sa sarbatorim cat mai des, ma mir ca inca nu avem in loc de sorcova vesela sau plugusorul nostru stramosesc Halloween, in schimb tare mi-ar fi placut sa sarbatorim Ziua recunostintei.

Valentine’s Day versus Dargobete la romani

Ziceam mai sus de Halloween, care pentru cine nu stie se serbeaza pe 31 octombrie, deci chiar ne-ar prinde bine sa avem pe langa ziua recoltei si Oktoberfest o alta ocazie de a ne intalni prin cluburi si discoteci. Revenind la subiectul nostru, adica la ziua de Valentine’s Day, un fel de pleonasm, avand in vedere ca ziua este echivalentul romanesc al acelui day de la final, sincer sa fiu nu ma supara, desi nu am cum sa nu ma gandesc la celebrul nostru mititel inlocuit pe alocuri cu hamburgerul de la McDonald’s. Adica desi e ok sa sarbatorim cam orice, daca tot avem chef de distractii, poate ar fi mai ok sa ne promovam pe noi, caci asa uitam cu fiecare an cine suntem si incotro ne indreptam.

Stiu ca multi o sa ma critice, ca sunt inapoiat sau ca am o gandire prea “pro” romaneasca, dar daca tot am decis ca EU sunt dac si nu ma trag din Traian ci doar din Decebal, parca as vrea sa vad mai mult autohton in locul importurilor de sarbatori americane! Tu ce parere ai?

Valentine's Day

Valentine’s Day versus Dargobete la romani