Deci daca vedeti ca discul dumneavoastra la PC – laptop – este folosit 100% si nu scade indifrent ce faceti [ de multe ori de vina este antivirusul sau Windows UpDate ], de vina sunt anumite servicii care ingreuneaza Windows 10, mai ales pentru ca aveti memorie RAM insuficienta – azi eu recomand minim 8 GB RAM pentru Windows 8.1 sau 10. Daca apar probleme de viteza, etc dupa un UpDate Recent la Windows, vedeti articolul precedent. Nu va speriati daca abia ati luat PC-ul si la caateva zile incepe sa se miste greu – cu rabdare se face indexarea fisierelor si va merge mai rapid!

Utilizare Disk 100% in Windows 10 – probleme si rezolvarea lor

Ca idee, daca ati instalat diverse accesorii, cum ar fi un mouse USB, sau si mai rau WiFi, sau adaptor pentru internet, boxe sau alte chestii ce le cuplati prin BlueTooth, este de asteptat sa va mearga incet laptopul. O alta problema ce poate genera utilizarea discului 100% este programul antivirus, eu azi folosesc BitDefender – sincer parca papa ceva resurse, dar nu garantez ca el este principalul responsabil. In acest caz nu prea vad ce puteti face, mai ales daca aveti unul cu licenta platita pe un an in avans!

O alta problema o reprezinta programele de management al fotografiilor, astea fac treaba mereu, mai ales daca tot adaugati poze pe disc. Ca sa vedeti ce va consuma resursele folositi Resource Monitor – alegeti HDD [ sau Memory, etc. in functie de ce va intereseaza ]. Cele mai importante servicii care va pot incetini laptopul sunt Windows search si Superfetch – le puteti dezactiva ca sa nu va mai faca probleme – de obicei acestea fac urat doar din cand in cand, nu 100% din timp. Dezactivarea lor va va scapa de aceste probleme periodice! Bafta! Revenim in curand cu noi detalii.

Utilizare Disk 100%

Utilizare Disk 100% in Windows 10 – probleme si rezolvarea lor