De mic am invatat ca la Brasov se fac tractoare, am vazut masni de mare tonaj pe care scria DAC, iar pe cel ece scria ROMAN le mai vad si azi. Dar cati stiu ca acest autobuz modern este fabricat in Romania dupa 1989, este cautat de partenerii Romaniei din diverse tari, iar in tara se aduc din import autobuze de multe ori mai slabe si mai scumpe decat acesta! DA, uzina din Brasov nu a reusit sa vanda in Romania si mai ales nu a reusit sa asigure autobuze pentru marile municipii, de ce?

Urban Crosstown – autobuz romanesc vandut la export si dorit in tara

Avem noi romanii o chestie a noastra, ba ne vindem fabricile pe degeaba, apoi ne mandrin ca Dacia e masina romaneasca, dar de fapt profitul este frantuzesc – adica zboara in buzunarele francezilor, ba avem cu ce ne mandri dar nu vrem sa castigam banii. Cred ca daca am vedea pe strazile Romaniei aceste autobuze am trai cu adevarat mai bine, am avea firme de reparatii si de piese de schimb, la buget ar intra bani frumosi, toata lumea ar fi castigata, asa degeaba avem ingineri buni, daca nu le dam de munca, nu-i asa?

Parca vad ca la anul o sa citim iar ca autobuzul Urban Crosstown produl la Brasov se vinde in Germania si in alte tari, ca e cautat si noi tot cu cele de import second hand vom calatori. Avioane la mana a doua, masni la mana a doua, ba chiar si politicieni la mana a doua avem pe la noi!

Urban Crosstown - autobuz romanesc

Urban Crosstown – autobuz romanesc vandut la export si dorit in tara