Azi am facut un experiment pe care multi credeau ca nu-l voi reusi, am mutat un HDD de pe un laptop HP 2000 2d00SQ pe un alt laptop HP 15-r201nq. Baietii de la service au zis ca nici macar nu o sa porneasca, dar uite ca a mers, evident cu problema drivere-lor pe care nu prea le gaseste nici macar HP detector si nici cu detectorul Intel nu am rezolvat problema controller-ului.

Update drivere Laptop HP 15-r201nq Windows 8.1

Deci daca intri in Device Manager si vezi ca ai probleme cu SM Bus Controller, poti incerca sa gasesti driver-ul pe site-ul celor de la Intel, doar ca la Windows 8.1 nu se mai acorda suport, deci slabe sanse, un UpDate la Windows 10 ar fi necesar. Asa ca stau sa ma gandesc cat de ok este sa multi un HDD de pe un laptop pe altul? De mers a mers mutarea, ambele laptop-uri au pornit, dar se vede ca am probleme la drivere, am cinci erori. Chiar ma gandesc sa pun Windows 10 pe HP 2000 2d00SQ, care are probleme mari pe HardDisk-ul de 1 TerraByte.

Cand ma gandesc ca am luat si un laptop Asus A541U cu probleme, sincer nu mai stiu ce sa fac sa ies bine. Am sa incerc sa shimb pe un SSD de 256 GB, facand compromis de spatiu pentru viteza. Asa se face ca o sa am un HDD de 500 GB de rezerva – as vrea eu sa-l vand, iar ideea ca am Windows OEM, care teoretic se pierde la schimbarea hard disk-ului, ma cam enerveaza. Adica am o licenta de Windows 8.1 cu care nu prea am ce face, una de Windows 10 OEM, pe care o pierd, pe langa cele de Windows XP si 7 pe care le tin degeaba in sertar. Cam multi bani dati lui Bill Gates degeaba, nu vi se pare?

Laptop HP 15-r201nq

Update drivere Laptop HP 15-r201nq Windows 8.1