Am avut ocazia sa vand un site cu 25.000 de euro si probabil ca nu voi reusi pentru ca e vorba de a primi contravaloarea veniturilor pe 3 ani – desi sincer am inteels ca cinci daca nu 10 ani ar fi ok. Stand la un pahar de vorba cu colegii de la munca am fost intrebat: ce faci cu banii daca-i primesti? Am zis ok, iau o garsoniera si o inchiriez cu 100 de euro pe luna, adica voi castiga de 7 ori mai putin! Chiar si daca as avea dublu banilor, si as lua un apartament in Bucuresti, nu as ajunge nici la jumatate din venituri. Atunci stau si ma intreb, oare cat valoreaza un site cu adevarat ?

Un site versus alte afaceri online si offline – venituri medii

Sa luam site-ul asta, ClubSeo – oare el cat ar valora daca ajunge undeva la 100 de euro pe luna si doar daca te duce capul unde sa distribui si despre ce sa vorbesti? Dar un site ever green – aseta sunt mereu la cautare – ceva de genul retete culinare sau sfaturi bricolaj, dar cu pozitionare buna in motoarele de cautare. Dar daca site-ul tau este acceptat pentru continut recomandat de catre Google? Eu ofer diverse servicii, de multe ori trebuei sa-mi evaluez munca. Am ajuns la concluzia ca trebuie sa intelegi ca nu poti munci pe degeaba, iar daca ai o afacere care aduce bani, o vinzi scump sau mai bine o pastrezi pana ce piata va fi pregatita pentru pretul cortect.

Sa zicem ca scrii articole cu 1 – 2 euro/100 de cuvinte, la 500 de cuvinte ai lua intre 5 si 10 euro, o suma mica daca nu reusesti sa ai de lucru macar trei pe zi, fara weekend-uri. Ai avea minimul pe economie, asta in cazul in care uiti de impozite si taxe! Cam aiurea zic eu, iar asta o zic ca pensionar, deci ca persoana care are ceva venit asigurat, indiferent ca mai face ceva pe langa sau doar sta pe net sa citeasca stiri!