De prin martie au inceput sa scada veniturile din AdSense, a scazut sa zicem asa si traficul, intrebarea este de ce? Prima observatie este ca de atunci am gasit indexate pagini cu HTTPS desi nu l-am instalat pe site-uri. A doua observatie – azi, chiar acum – ma uit in cont am 10 Euro, intru peste juma de ora si am doar opt, mai intru peste 15 minute si gasesc cinci! Cam aiurea zic eu, nu pricep care-i treaba, dar cred ca baietii dau rateuri. Pe 1 si 2 mai cucu grafice si statistici, a fost o eroare zic ei. Numai din eroare in eroare si ajungem la venituri injumatatite!

Uite banii nu sunt banii

Cat castigi din AdSense? Asta ma intrebau mereu colegii, webmasterii si viitorii bloggeri de succes din Romania. Mult sau putin tot aia este, depinde care-i scopul tau. Ca in orice domeniu de activitate si bloggingul este plin de surprize, suisuri si coborasuri. Desi anul a inceput in forta sa zicem, din martie a inceput sa o ia la vale. Mai intai UpDate-ul de la Google, apoi sarbatorile din aprilie si uite ca nici mai nuse anunta prea roz. La mine cel putin, la altii poate e mai bine.

Nu zic ca este ceva de speriat, dar oricum pe frigul asta ma asteptam la ceva mai bun, sa ma odihnesc si sa nu mai caut mereu solutii de crestere a veniturilor din blogging. Dar ce ar fi viata asta daca totul ar merge ca la carte? Am mai avea noi bucuria de a ne trezi dimineata si a verifica contul de Google AdSense? Bine ca merge si asa as zice eu, ca se putea mai rau! Si cand te gandesti ca unii ar vrea sa dea pe un site ce castiga 500 de euro pe luna maxim 6.000 de euro! Pai ce a muncit el sa-l ridice?

Cat castigi din blogging?

Daca vorbim de blogging si castiguri ar trebui sa ne intrebam care sunt sursele de venit. Nu toti castiga doar din AdSense, altii mai ofera publicitate pe site, altii merg pe Instant Articles – mai ales ca traficul este preponderent de pe mobil si din retelele de socializare. Asadar depinde de multe acest castig. Dar cel mai mult depinde de trafic, marime si mai ales originea sa – din ce tari iti vin vizitatorii – chiar daca sunt romani, dar vin din Norvegia, fii sigur ca vei castiga mai mult decat daca vin din Romania sau Republica Moldova.