Am tot auzit de unul Tudor Duica si u stiam cine este, avand in vedere ca era mereu citat de maghiarii iedentisti, nici macar nu citeam ce scia. Pana intr-o buna zi, cand zic: ia sa vad mai, cine este de fapt Tudor Duica asta? Am cautat si am aflat, este unul dintre anti-romanii de la Corbi Albi – un fel de ardelenist care se chinuie sa ne spuna cat de bine o duceau romanii sub maghiari sau austro-ungari. Adica un fel de gica contra al Revolutiei de la 1848 din intreaga Europa!

Tudor Duica – colaborator la Corbii albi

Ce ne zice Tudor Duica despre romani – ma intreb el oare ce se crede [ chinez, coreean ] – ne zice ca daca nu erau ungurii, secuii si sasii era in Ardeal ca in cele doua principate romane. Evident ca as zice la randul meu ca daca nu erau Tudor Duica, ungurii, secuii si sasii in Ardeal, Transilvania era un fel de Moncaco, Elvetia sau Luxemburg. Am tot dreptul sa o spune pentru ca ardelenii sunt destepti, culti si harnici. Chiar nu stiu de ce scriu aceste randuri, probabil ca replica la unele ineptii spuse de Tudor Duica in ultimii ani.

Ca in Ardeal era ca peste tot in Europa este una, ca pentru austro-ungari romanii nu prea contau ca etnie, la fel cum nu contau nici sarbii, cehii sau slovacii, e o alta discutie. Vrei dovezi? Uite cum a inceput prima conflagratie mondiala in 1914 si daca ai putin creier, intelegi. In mod cert sa scrii despre Tudor Duica si Ardeal este o contradictie in sine, pentru ca primul nu este legat cu nimic de al doilea! La un momenta dat am vrut sa caut toate bazaconiile spuse de Tudor Duica, dar mi-am dat seama ca e prea mare efortul pentru unul care vrea sa se faca remacat.