Multa lume se intreaba ce e mai rentabil, sa faci SEO si sa cresti site-ul sau sa investesti in FaceBook si alte retele sociale? Daca ma intrebati pe mine as alege varianta mixta, pentru ca am doua site-uri cu venituri substantiale, unul care are preponderent trafic din Social Media – am dezvoltat cu succes pagina + grup personal, nisat pe profilul site-ului si unul din site-uri mergand pe ambele surse de trafic , cam 500 minim pe zi din organic si in functie de inspiratie si chef din Social Media.

Trafic organic vs trafic din retelele sociale

Fara sa exagerez, site-ul cu trafic organic produce in mod constant si la final are de 2 -3 ori venituri mai mari decat cel care se bazeaza pe Facebook. Oricum ambele site-uri sunt mult peste restul, care indiferent ce fac, nu prea ma fac sa fiu multumit de ele [ in sensul ca sunt de zece ori mai putin banoase ca primele doua ].  Concluzia mea: suite-urile care nu au o nisa buna, nu aduc venituri indiferent de modul in care vin vizitatorii!

Sfat: dezvoltati partea de Social Media a site-ului, pe nisa pe care vreti sa castigati banii. Concluzie: traficul organic este sfatnt, dormi sau muncesti, castigi bani, la facebook trebuei sa stai zi de zi si sa postezi, lumea e lenesa si daca nu le dai mura in gura, nu mai te viziteaza, chiar daca ai postare fixata in grup sau ai sute si mii de postari pe pagina! In cel mai fericit caz primesti un like sau zeci de comentarii sub forma de intrebari sau aprecieri fara valoare! Trafic minim pentru un venit minim “masurabil”? Macar 100 de unici pe zi din cautari si macar 500 din  Social Media!

Trafic organic vs FaceBook

Trafic organic vs trafic din rețelele sociale